Η σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής βρίσκεται στο Αιγάλεω και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς εκπαίδευσης στην Ελλάδα στον τομέα των τροφίμων. Η σχολή προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε θέματα όπως η Τεχνολογία Τροφίμων, η Χημεία Τροφίμων, η Διατροφή και Υγεία, η Οικονομία και Διοίκηση Τροφίμων και η Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων. Επίσης, προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια και ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η σχολή διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, ενώ οι καθηγητές της είναι έμπειροι επαγγελματίες με εξειδίκευση στον τομέα των τροφίμων. Στόχος της σχολής είναι η εκπαίδευση επιστημόνων και επαγγελματιών με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου στον τομέα των τροφίμων.